Integritetspolicy på Dekonovas

Allmänna dataskyddsförordningen/GDPR är en lag inom Europeiska unionen som reglerar behandling av personuppgifter. Denna lag utfärdades av Europaparlamentet och Europeiska unionens råd den 24/4 2016 och trädde i kraft den 24/5 2016 och har ersatt den svenska personuppgiftlagen (PUL).

Hur dina personuppgifter behandlas

Innan dina personuppgifter sparas kommer du att bli tydligt informerad om det. Du kommer att till exempel behöva checka i en checkbox vid en villkortext eller popup-box som innehåller en informationstext dyker upp med en godkänn-knapp för att du ska ge medgivandet om att dina personuppgifter kommer att sparas. Dina personuppgifter kommer inte att delas med tredje-part utan ditt medgivande.

Här nedan beskrivs i vilket skede och vilka personuppgifter som sparas kommer att användas till

När du genomför ett köp

Vilka uppgifter sparas
  • Förnamn och efternamn
  • Leveransadress
  • E-post
  • Telefonnummer
  • IP-adress
  • Orderinformation: ordernummer, beställda produkter, orderdatum, tid på transaktion, pris, köphistorik och betalningssätt.

Lagringstid: 6 år.

Postnord

Vid genomförandet av beställning samlas dina personuppgifter in. Dessa uppgifter är nödvändiga för att behandla din beställning, såsom skicka orderbekräftelse via e-post, leverera beställning till den angivna adressen, hantera reklamationsärenden och behålla som underlag för myndigheter såsom Skatteverket för framtida deklarationer.

  • Fraktbolag: När beställningen har skickats från mig så kan fraktbolaget få tillgång till mottagarens information, t ex. förnamn, efternamn, leveransadress och paketets vikt.

När du besöker webbplatsen

Kakor som är en textfil sparas i din webbläsare när du har godkänt dem. De används för att ge dig den bästa användarupplevelsen, analysera besökarstatistik i syfte för att förbättra sajten och för att de ska komma ihåg din senaste aktivitet och behålla lagda varor i din kundkasse.

Lagringstid: 1 år.

Vilka uppgifter sparas

Kakor för vissa funktioner och kundkasse i din webbläsare för sajten Dekonovas.

Google

Google Analytics är ett tredjepartsverktyg som används för att samla in och mäta besökarstatistik, klick och dylikt. Läs mer om Google Analytics här

Vilka uppgifter sparas

Land, stad, språk, enhet (desktop, mobiltelefon, surfplatta), webbläsare, skärmupplösning, sessionstid, IP-adress, antal klick och besökstid. 

Prenumeration av nyhetsbrev

När du väljer att prenumerera på nyhetsbrev så sparas din e-postadress för att du ska kunna få information om t ex. nya produkter och kampanjer från Dekonovas. 

Lagringstid: Vid förfrågan av borttag av e-postadress för nyhetsbrev eller direkt när du klickar på länken avregistrera som kommer med i varje utskickade nyhetsbrev.

Vilka uppgifter sparas

Din angivna e-postadress som du har registrerat nyhetsbrev med.

Kontakt via e-post

Konversationer behöver sparas för kommunikation som kan t ex. beröra frågor om produkter, beställningar och dylikt. 

Lagringstid: 6 månader

Vilka uppgifter sparas

Mejlkonversationshistorik, din för- & efternamn och e-postadress.

varukasse 0 Min kundkasse